Dansk børneforsker overtager FN-formandsskab

Formandsskabet for FN's Center for Børnerettigheder bliver dansk og skal varetages af Aarhus Universitet. I spidsen for centeret skal postdoc. og forsker i børnerettigheder Caroline Adolphsen stå som formand.

Frem til udgangen af 2018 er formandsskabet for FN's Center for Børnerettigheder i danske hænder.

Nærmere bestemt er det i hænderne på Caroline Adolphsen, der forsker i børnerettigheder ved Aarhus Universitet. Det skriver universitetet i en nyhed på dets hjemmeside.

Caroline Adolphsen er uddannet cand.jur. med ph.d. fra Aarhus Universitet, og fra formandsposten vil hun blandt andre ting sætte fokus på børnenes religionsfrihed og praktiske smuthuller i børnekonventionen.

Til det arbejde får hun hjælp af den internationalt anerkendte menneskerettighedsforsker, professor Jens Vedsted-Hansen og strafferetseksperten, adjunkt Nicolaj Sivan Holst. 

FN' centeret, der går under navnet Hope for Children, arbejder for at beskytte og fremme børns rettigheder og samarbejder med børneorganisationer i hele verden.

Det arbejde er Caroline Adolphsen og co. klar til at kaste sig ud i.

"Der bliver i lovgivningen, som ligger til grund for behandlingen af børnesager, ofte henvist til, at FN’s Børnekonvention er overholdt. Men konventionen er så bred og upræcis, at den kan dække næsten alt. Det siger sig selv, når 194 lande er tiltrådt konventionen herunder lande som Pakistan, Eritrea og Qatar. Vi vil i formandsperioden gerne gøre op med nogle af myterne om Børnekonventionen," siger hun ifølge nyheden på Aarhus Universitets' hjemmeside.

Forrige artikel Gotfredsen stopper i Moderniseringsstyrelsen Næste artikel DR-chef fortsætter karrieren hos Kræftens Bekæmpelse