Dan Jørgensen nedsætter måltids-tænketank

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har nedsat en ny tænketank, som skal se på den danske måltidskultur. Direktør for Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, bliver formand. 

En ny tænketank med medlemmer, som tæller både kokke, forskere og repræsentanter fra landbrugs- og fødevarebranchen, skal komme med forslag til, hvordan den danske måltidskultur kan blive bedre.

"Vi har så rig en madkultur i Danmark, men samtidig er spaghetti med kødsovs den ret, der oftest står på de danske middagsborde, og for mange har et meget lille repertoire at spille på, når de går i køkkenet. Det kan godt blive bedre, og derfor har jeg nedsat den her tænketank, der skal komme med ny inspiration til de madglade danskere,” siger fødevareminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse. 

Tænketanken får blandt andet til opgave at udarbejde en række måltidsråd, som skal være supplement til de eksisterende kostråd. 

Direktør i Landbrug & Fødevarer og tidligere Venstre-minister, Søren Gade, skal stå i spidsen for den nye tænketank. 

"Jeg er både glad og stolt over at være blevet bedt om at være formand for den nye måltidstænketank. Tænketanken falder godt i tråd med mit daglige arbejde i Landbrug & Fødevarer, og jeg er sikker på, jeg både kan trække på min viden herfra og fra min personlige interesse for, hvad og hvordan vi spiser," siger Søren Gade i en pressemeddelelse. 

Medlemmer i den nye måltidstænketank: 
Formand Søren Gade, administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer
Medlemmer
Adam Price, manuskriptforfatter, dramatiker, madanmelder og
restauratør
Anne-Birgitte Agger, direktør for Københavns Madhus
Arne Astrup, professor i ernæring, Københavns Universitet
Bjarne Hastrup, formand for Ældresagen
Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff, forfatter og kommunikatør
Christian Bitz, foredragsholder, forskningschef og TV-vært
Claus Egeris Nielsen, sekretariatschef for Måltidspartnerskabet
Claus Meyer, kogebogsforfatter, iværksætter og foredragsholder
Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet
Helle Brønnum Carlsen, lektor Zahles Seminarium og madanmelder
Jacob Grønlykke, bestyrelsesformand for Løgismose A/S
Jesper Uggerhøj, administrerende direktør for Irma
Jørgen Dirksen, administrerende direktør for Rynkeby Foods A/S
Lotte Holm, professor i madsociologi, Københavns Universitet
Ole G. Mouritzen, professor i fysik, Syddansk Universitet – Leder af
Smag for livet
Ole Wehlast, formand for fødevareforbundet - NNF
Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening
Søren Ejlersen, kok og medstifter af Aarstiderne og Haver til Maver
Torben Hansen, professor i forbrugeradfærd, Copenhagen Business
School

 

 

Forrige artikel Programdirektør Gitte Just forlader Aarhus 2017 Næste artikel Fødevareministeriet får nyt strategisk sekretariat