Afgørelse om afgrænsning af nationalpark

NATIONALPARK: På et møde onsdag skal politikerne blive enige om afgrænsningen af Nationalpark Mols Bjerge.

Om 14 dage skal dronningen åbne nationalparken Mols Bjerge, men endnu er afgrænsningen af nationalparken ikke lagt fast. Det sker formentligt på et møde onsdag mellem partierne bag nationalparks-aftalen (alle partier undtagen Enhedslisten).

Til det sidste kæmper to utilfredse lodsejer-grupper for at få begrænset parkens areal. De to foreninger, Mols Bjerge Fredning og Private lodsejere i og omkring Mols Bjerge, har formuleret syv krav, som skal opfyldes, før de vil lægge jord til nationalparken. Kravene er blandt andet, at de private lodsejere får mindst to pladser i nationalparkens bestyrelse; at der er en stram trafik- og adfærdsregulering; at de private lodsejere skal have frihed til at ændre grænserne, og at sårbare naturområder skal kunne lukkes for publikum.

Lodsejerne har desuden foreslået, at man 29. august åbner en nationalpark, der kun indeholder de offentligt ejede arealer, og først senere, når man er blevet enig med lodsejerne, inddrager de private jorde.

I den netop afsluttede høringsfase er der kommet 80 høringssvar.

Forrige artikel Burka-kovendinger i K Næste artikel Privathospitaler skyder på S-forslag Privathospitaler skyder på S-forslag