Fhv. forsvarschef afløser Munch som JP/Pol-formand

JP/Politikens Hus får snart ny bestyrelsesformand. Efter knap otte år stopper Lars Munch ved generalforsamlingen i 2022 og afløses af næstformand i bestyrelsen Peter Bartram. Det er Jyllands-Postens tur, hedder det.

Der skiftes ud i toppen af bestyrelsen for JP/Politikens Hus.

Formand Lars Munch stopper i 2022, og Peter Bartram tager over. Det skriver InsideBusiness.

Mediet bemærker, at skiftet puster til en gammel strid mellem de to dagblade om magten i den fælles koncern. InsideBusiness skriver således, at Lars Munch er blevet væltet, hvilket har givet intern ballade.

Formanden for Jyllands-Postens Fond, forhenværende JP-chefredaktør Jørgen Ejbøl, bekræfter kortfattet formandsskiftet overfor MediaWatch.

"Vi kan bekræfte, at Peter Bartram er ny formand fra næste generalforsamling," siger Jørgen Ejbøl.

Munch og Ejbøl var i sin tid de to hovedarkitekter bag den usædvanlige bladfusion ved begyndelsen af dagbladskrisen i 00'erne.

"Det er Jyllands-Postens Fonds tur"

Det er en helt anden type, der tager over som førstemand i Danmarks største privatejede mediehus. Mens Lars Munch er en centralt placeret kulturpersonlighed som formand for bl.a. Louisiana, er snart 60-årige Peter Bartram militærmand. Han er forhenværende forsvarschef og i øvrigt formand for Børns Vilkår.

Skiftet kommer, fordi den ene ejerfond, Jyllands-Postens Fond har ønsket at benytte sin ret til at vælge ny bestyrelsesformand.

"Det er Jyllands-Postens Fonds tur til at overtage formandsposten, andet er der faktisk ikke at sige til det," siger Jørgen Ejbøl til MediaWatch.

Formand uden mediebaggrund

Lars Munch kom til fusionen JP/Pol med en baggrund hos Politiken. Peter Bartram har udover sin næstformandspost i JP/Pol ingen medieerfaring. 

Lars Munch ender med at have siddet på posten i otte år. Forinden var han administrerende direktør for JP/Politikens Hus fra 2003 til 2014.

JP/Politikens Hus opstod i 2003 som en fusion af Jyllands-Posten og Politikens Hus, og derfor er virksomheden ejet af de to fonde Jyllands-Postens Fond og Politikens Fond. Den velpolstrede koncern havde i 2020 en omsætning på omkring tre milliarder kroner og et overskud på 209 millioner kroner.

Forrige artikel Pernille Weiss skal stå i spidsen for ny fedmegruppe i EU Næste artikel Sampension henter ny kommunikationsdirektør fra TrygFonden Sampension henter ny kommunikationsdirektør fra TrygFonden