Barfoed: Virksomhedernes omkostninger skal sænkes

EFTERÅR 2013: Vækst og beskæftigelse står øverst på Konservatives dagsorden i den nye politiske sæson. Partiets leder efterlyser en grundig udrensning i erhvervslivets punktafgifter for at sænke virksomhedernes udgifter.

Partierne holder sommergruppemøder, og politikerne siver langsomt tilbage mod Christiansborg efter sommerferien. I slutspurten under partiernes strategilægning har vi bedt bedt de politiske ordførere om at sætte ord på efterårets opgaver.

Lars Barfoed (K), hvad bliver de to største politiske udfordringer i efteråret?

Vi skal have gang i væksten og beskæftigelsen, og så er der behov for reformer af den offentlige sektor. Væksten og beskæftigelsen skal på kort sigt styrkes ved, at vi får mindsket virksomhedernes omkostninger. Det bør ske ved en sænkelse af punktafgifterne. Her er faktisk behov for en tilbundsgående sanering. Finansieringen sikres ved at mindske den offentlige sektor. Den mere langsigtede vækst- og beskæftigelsesindsats skal ske ved at styrke uddannelse og forskning.

Hvilke offentlige reformer har du i tankerne?

Den offentlige forvaltning skal effektiviseres og forenkles. Helt konkret skal regionerne nedlægges, og der skal samlet set være mindre bureaukrati. Der skal også gennemføres en reform af overførselsindkomsterne. Ud over at der skal ske en forenkling, så skal overførselsindkomsternes niveau også samlet set sænkes.

Hvilke af efterårets forhandlinger har du størst forventninger til?

Den kommende reform af erhvervsuddannelserne, som regeringen har bebudet, står helt centralt. Vi kommer også selv med et udspil på området. Målet er, at en reform vil styrke erhvervsuddannelserne og dermed forbedre uddannelsernes image. Flere unge skal gerne vælge disse uddannelser.

Samtidig ser jeg også frem til, at vi får lavet en reform af arbejdsmarkedssystemet, som et udvalg med Carsten Koch som formand er ved at udarbejde anbefalinger til. For os er målet, at beskæftigelsesindsatsen skal være mere effektiv og billigere.

Når vi når frem til nytår, hvad vil du så helst kunne se tilbage på som veloverstået?

Jeg håber, at vi kan se tilbage på et godt kommunalvalg, hvor vi ser en opadgående tendens i opbakning til partiets kandidater.

Hvor mange konservative borgmestre tror du, der er efter valget?

Det er svært at spå om. Men hvis vi har 15 borgmestre efter valget, så har vi haft en lille fremgang.

Forrige artikel Gitte Lillelund Bech forlader Folketinget Gitte Lillelund Bech forlader Folketinget Næste artikel Her er de nye S-ordførere Her er de nye S-ordførere