LA: Regeringen skal presses på skatten

EFTERÅR 2013: Lavere skat og en lovet refusionsreform er på ønskelisten til regeringen fra Liberal Alliance i dette efterår, siger Simon Emil Ammitzbøl, politisk ordfører for partiet.

De første partier har holdt deres sommergruppemøder. Flere politikere forlader deres sommerskjul og indtager de svedende varme Christiansborg-kontorer. Det er ganske vist: Den politiske sæson er ved at være i gang.

I den anledning har Altinget.dk bedt de politiske ordførere om at sætte ord på efterårets opgaver.

Simon Emil Ammitzbøl, hvad bliver de to største politiske udfordringer i efteråret?

"Det bliver at få regeringen til at fremtidssikre dansk økonomi og tage det alvorligt at effektivisere velfærdsstaten og sætte skatterne ned."

Hvorfor er det vigtigt med lavere skatter?

"Ser man relativt på det, er Danmark de seneste 15 år blevet et fattigere land. Hvis vi også i fremtiden skal tilbyde ordentlige livsbetinger, uddannelse og sundhed, kræver det, at der kommer gang i velstanden. Lavere skatter er svaret. Det vil få flere arbejdspladser og virksomheder til landet."

Hvilke af efterårets forhandlinger har du størst forventninger til?

"Regering har lovet en refusionsreform, som vi forventer, de kommer i gang med i efteråret. Det handler om, hvor mange penge kommunerne skal have fra staten til en førtidspensionist, kontanthjælpsmodtager osv. Det ikke skal kunne betale sig for kommunerne bare at parkere folk på en førtidspension. Kommunerne skal have en interesse i at få folk i beskæftigelse."

Når vi når frem til nytår, hvad vil du så helst kunne se tilbage på som veloverstået?

"Det er kommunalvalget. Ser vi fire år tilbage, vil jeg sige, at Liberal Alliance ikke fik noget prangende kommunal- og regionsvalg. Med folketingsvalget i 2011 begyndte vi at blomstre op som parti. Nu vil vi gerne slå rødder lokalt. Det er vores mål at komme ind i alle regionsråd og minimum 25 byråd i de 98 kommuner. Dette skal ses i lyset af sidste valg, hvor vi kom ind i ét byråd og ingen regionsråd. Partiet er løftet generelt, og vi gør meget ud af at uddanne vores kandidater, for at de kan blive så gode som muligt."

Ved kommunal- og regionsvalget i 2009 havde Liberal Alliance kandidater i to regioner og 28 kommuner. Denne gang er partiet repræsenteret i alle regioner og i omkring 90 kommuner, oplyser Simon Emil Ammitzbøl.

Forrige artikel Ordførerrokade hos SF Ordførerrokade hos SF Næste artikel Radikale klar til smal klimaaftale Radikale klar til smal klimaaftale