Astrid Krag stiller op som formand

FORMANDSVALG: Sundhedsminister Astrid Krag har nu officielt erklæret, at hun som ventet stiller op som ny formand for SF.

Astrid Krag har i en live-transmission i TV Avisen onsdag aften annonceret, at hun stiller op som kandidat til formandsposten i SF.

Hun regnes for at være SF-toppens klare favorit. Blandt hendes sikre støtter regnes skatteminister Thor Möger Pedersen, næstformand Mattias Tesfaye og politisk ordfører Jesper Petersen. Og selvom afgående formand Villy Søvndal afviser at pege på en efterfølger, er sundhedsminister Astrid Krag hans favorit, mener Altinget.dks politiske analytiker, Erik Holstein.

"Jeg forventer helt sikkert, at Villy Søvndal stemmer på Astrid Krag. Og selv om han nok vil holde sig uden for kampen og heller ikke vil støtte hende offentligt, vil han nok tilkendegive, at han støtter Krag, hvis en af hans fortrolige spørger ham ansigt til ansigt," siger Erik Holstein og fortsætter:

"Vinder hun valget, kan man forvente en skarpere SF-profil på især fordelingspolitiske områder som dagpenge og social ulighed. Det kan få regeringssamarbejdet til at slå gnister."

Tre scenarier
Fristen for at stille op til formandsposten er 21. september. Kandidater skal opstilles af 100 stillere, der skal være medlem af SF.

Der lægges op til tre forskellige scenarier efter fristens udløb:

Én kandidat: Vedkommende er valgt uden afstemning. Formanden præsenteres på Kontaktrådsmødet 22. september.

To kandidater: Der bliver gennemført en urafstemning blandt medlemmerne. Der arrangeres ti regionale møder med kandidaterne i perioden 22. september til 1. oktober. Urafstemningen forløber i perioden 1. til 11. oktober. Den kandidat, der får flest stemmer, er valgt. Der afholdes et konvent den 13. oktober, hvor den nye formand præsenteres.

Mere end to kandidater: Der indkaldes til ekstraordinært landsmøde 13. oktober, hvor der foretages en afstemning mellem kandidaterne. De to kandidater, der får flest stemmer, går videre til urafstemning, der forløber 18. oktober til 30. oktober. Der arrangeres ti regionale møder med kandidaterne i perioden 22. september til 1. oktober.

 

Forrige artikel SF’ere deler socialordførerskab Næste artikel Ny Metal-formand på listefødder Ny Metal-formand på listefødder