Anders Fogh Rasmussen sagsøgt af konkursramt bank

Danmarks tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen er ifølge et lettisk statsmedie blevet sagsøgt af en konkursramt lettisk bank, hvor han i 2018 fik en vigtig næstformandspost.

Den konkursramte bank PNB i Letland har sagsøgt ni personer, som den mener bærer ansvaret for en del af de store tab banken led, inden den blev lukket sidste år.

En af de ni personer er angiveligt Danmarks tidligere statsminister og Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

Det kunne det lettiske statsmedie LSM ifølge Ritzau berette søndag i tv-kanalens undersøgende program 'De Facto', skriver Finans

I 2018 blev Anders Fogh Rasmussen udpeget som næstformand for bankens uafhængige råd, og ifølge det lettiske statsmedie stemte han gentagne gange for uhensigtsmæssige overførsler, der ikke var i bankens interesse.

Det er PNB's insolvensadministrator Vigo Krastiņš, der har anlagt søgsmål mod bankens tidligere medarbejdere.

Han skulle angiveligt have opdaget, at banken tabte 32 millioner euro kort før den blev lukket. En del af de penge, vil han og banken nu forsøge at få tilbage. 

Ifølge lettiske LSM videregav tilsynsmyndigheden for de lettiske banker (FKTK) oplysninger om de overførsler, som Vigo Krastiņš har opdaget, til lettisk politi, men det førte ikke til en undersøgelse.

Da Anders Fogh Rasmussen i 2018 indtog sin næstformandspost i den konkursramte bank, der dengang gik under navnet Norvik Banka, udtalte han til Berlingske, at han havde "undersøgt forholdene meget grundigt".

"Jeg føler mig overbevist om, at Norvik Banka forsøger at leve op til de allerbedste standarder," sagde han dengang til Berlingske ifølge Finans. 

Forrige artikel Aarhus Kommune politianmelder boligdirektør for underslæb Næste artikel Tidligere Messerschmidt-rådgiver bliver ny seniorrådgiver i kommunikationsbureau