SF står til at vinde kommunalvalget

KV-09: SF stormer ind i byråd og ikke mindst regionsråd ved valget til november, mens De Radikale halveres. Det viser Altinget.dks nye prognose.

SF tegner til at blive den store vinder ved de kommende lokalvalg, både til kommunalbestyrelser og til regionsråd.

Det viser en prognose, Altinget.dks valgekspert, professor Søren Risbjerg Thomsen, har foretaget. 
 
Ved kommunalvalgene er der udsigt til, at SF går fra en tilslutning i 2005 på 7,4 pct. af stemmerne for landet som helhed til 12,8 pct. i november 2009. Ved regionsvalgene tegner fremgangen til at blive endnu større - fra 6,7 pct. i 2005 til 14,8 pct. i 2009.

Modsat tegner De Radikale sig til ca. en halvering fra 5.2 til 2.9 pct. ved kommunalvalgene og fra 6,3 til 3,0 pct. ved regionvalgene. Også Venstre står til tilbagegang i størrelsesordenen 2-3 pct.

For de øvrige partier ventes ikke de helt store udsving siden lokalvalgene i 2005. De Konservative og Dansk Folkeparti står således til mindre fremgange, mens Socialdemokraterne og Enhedslisten står til mindre tilbagegange på ca. 1 pct.

Forrige artikel Unge radikale: Ikke i regering for enhver pris Unge radikale: Ikke i regering for enhver pris Næste artikel Ny formand i svækket sygeplejeråd  Ny formand i svækket sygeplejeråd