Unge radikale: Ikke i regering for enhver pris

LANDSMØDE: Radikale i regering er ikke et mål i sig selv, siger formand for Radikal Ungdom, Emil Dyred. Han mener, det er bedre at stå udenfor, hvis S-SF fastholder stædigheden.

Det Radikale Venstre har de sidste otte år måttet se sig sat uden for indflydelse. En uvant situation for partiet, der i reglen rettere end undtagelsen næsten altid har siddet med afgørende mandater.

Men partiets unge generation har ikke for enhver pris travlt med at komme tilbage til fordums tider.

"Radikale Venstre i regering kan ikke være et mål i sig selv. Politikken skal kunne følge med. Hvis S og SF nægter at give sig en tomme på skatte- eller udlændingepolitikken, må Radikale Venstre trække en streg i sandet. Vil de ikke høre på jeres ønsker, må I stille jer uden for regeringen og stemme nej til den politik, I er imod. Ellers risikerer Radikale Venstre at miste sin eksistensberettigelse," sagde RU-formand Emil Dyred til landsmødets delegerede søndag middag.

Han slog fast, at de unge bakker op om kursen og om en kvindelig socialdemokrat som statsminister.

"Derfor skal I naturligvis også række hånden ud til S og SF. Når de insisterer på at møde jer med ultimative krav, skal I gengælde det med et smil og et modkrav om forhandling. Det betyder, at S og SF må finde deres flertal fra gang til gang. Og det betyder, at Radikale Venstre skal være parat til at vælte røde ministre på stribe, hvis Helle Thornings regering ikke gør det godt nok," tordnede Emil Dyred.

Spil hardball mod S-SF
Over for Altinget.dk medgiver Dyred, at det er en ny stil, at man ikke automatisk kobler sig op på regeringsansvaret med Socialdemokraterne.

"Uanset hvor mange mandater vi får til næste valg, har vi de afgørende mandater, hvis magten skifter. Jeg tror, S-SF vil falde til patten. Spørgsmålet er, hvor længe de vil blive ved med at være ultimative. Der er længe til næste valg," siger Emil Dyred.

"Vi skal gå ind og forhandle, men vi skal ikke i regering for enhver pris. Vi skal hele tiden have i baghovedet, at vi kan stille os udenfor og støtte, når vi er enige, og undlade at støtte, når vi er uenige. Så må S-SF finde deres flertal et andet sted," siger Dyred, der gerne ser moderpartiet "spille hardball" og stå fast.

"Man kan udforme et regeringsgrundlag på mange måder, og vi skal ikke gå efter ministerposter som et mål i sig selv," siger RU-formanden.

Forrige artikel Stampe-sejr trods republikanske kaffepletter Stampe-sejr trods republikanske kaffepletter Næste artikel SF står til at vinde kommunalvalget SF står til at vinde kommunalvalget