DF: 750 millioner til de ældre

FINANSLOV: Dansk Folkeparti har fremlagt sit finanslovsforslag med en stor pose penge til de ældre. Der er også afsat penge på socialområdet.

Det kommer næppe som en overraskelse, at Dansk Folkeparti kræver ekstra ressourcer til de ældre i sit forslag til årets finanslov. Partiet prioriterer traditionelt ældrepolitikken højt, og i år lyder kravet på 750 millioner ekstra til de ældre.

"Det følger jo af, at hvert år, vi har lavet finanslov, så har vi kigget på, hvordan vi kan forbedre forholdene for de ældre. Vi har allerede taget en lang række skridt og nu kommer vi så med tre yderligere ting," siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, ifølge Politiken.dk.

Nærmere betegnet dækker de tre ting over 500 millioner ekstra til ældreplejen, at formuegrænsen for at modtage ældrechecken hæves - hvilket vil koste 150 millioner - samt et loft på egenbetalingen for udbragt mad til de ældre. Sidstnævnte vil koste 100 millioner kroner.

Forslagene beløber sig til 750 millioner kroner, men ifølge Kristian Thulesen Dahl er det kun et minimumskrav. Beløbet kan vise sig at blive større under finanslovsforhandlingerne.

De Konservatives gruppeformand, Henriette Kjær, ønsker ikke at kommentere Dansk Folkepartis forslag i pressen.

Forrige artikel Dan Jørgensen kørte taxa for 295.000 kr. Næste artikel Skaarup frygter sabotage af våbenloven Skaarup frygter sabotage af våbenloven