Prognose: Suppleanterne sidder usikkert

VALG: De senest tiltrådte folketingsmedlemmer er mest usikre på genvalg. Det viser ny prognose foretaget for Altinget | Christiansborg.

Siden sidste folketingsvalg er ni suppleanter blevet indkaldt til Folketinget, fordi et af de valgte medlemmer enten frivilligt er trådt ud eller i Svend Aukens tilfælde er afgået ved døden.

De nye folketingsmedlemmer er imidlertid også dem, der sidder alleryderst på taburetterne.

Det viser Altinget.dks analyse af professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose for folketingsmandaternes geografiske placering - en prognose der bygger på et kvalitetsvejet snit af alle meningsmålinger i juli måned.

Således står hele fem ud af de ni indtrådte suppleanter til at måtte afgive deres plads, hvis der var folketingsvalg i dag.

Det gælder således blandt andre Maja Panduro (S), der afløser Svend Auken, Flemming Møller (V), der er indtrådt i stedet for fhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen, Anne Marie Geisler Andersen (R), der snart afløser Morten Helveg Petersen, og Marion Pedersen (V), der sidste år afløste Rikke Hvilshøj.

Altinget | Christiansborg har ud fra Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose ydermere analyseret, hvem blandt de nuværende folketingsmedlemmer, der står til at ryge ud - og hvem der er sikre på genvalg ved et folketingsvalg i dag.  

Læs her - hvem der får taburetterne, hvis der var valg nu.

Forrige artikel Rigsrevisionen kritiserer politiet og frikender Lene E. Næste artikel "Burkaen er et mobilt fængsel"