Rigsrevisionen kritiserer politiet og frikender Lene E.

POLITIREFORM: Rigsrevisionen tildeler en syngende lussing til Rigspolitiets styring af politiets økonomi. Justitsministeriet går til gengæld fri for kritik.

Det er først og fremmest Rigspolitiets skyld, at der har været problemer med implementeringen af den udskældte politireform i løbet af de sidste to år.

Det konkluderer Rigsrevisionen i sin beretning om politireformen, der offentliggøres i næste uge, men som Altinget.dk i dag er kommet i besiddelse af. Rapporten afleverer en alvorlig kritik særligt mod politiledelsens styring af politiets økonomi.

Rigsrevisionen udtaler således, at politiets økonomistyring "ikke fungerer tilfredsstillende", og at den ikke "lever op til Økonomistyrelsens krav til god økonomistyring i staten", og at det har været den væsentligste årsag til det underskud på næsten 350 mio. kr., som politiet fik i 2008.

"Det her er en skideballe af de helt store til politiet." siger politisk kommentator og tidligere konservativ justitsminister Hans Engell til Altinget.dk.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, der også er formand for Folketingets Retsudvalg, er foreløbig tilfreds med, at Rigsrevisionen er så ligefrem i sin kritik af politiets ledelse. Det er "fortjent", mener han.

"Men det skal absolut undersøges, om der også er andre end den tidligere rigspolitichef, der har et ansvar for det her. Nu vil jeg godt lige læse rapporten først, men jeg vil ikke udelukke, at vi vil forlange en yderligere undersøgelse af det spørgsmål. Det kan blive konsekvensen," siger Peter Skaarup til Altinget.dk.

Læs nyheden, analyse samt fyldig dokumentation for alle konklusioner i Rigsrevisionens rapport på Altinget | Christiansborg (abonnement).

,

Forrige artikel Khader får toppost hos Konservative Næste artikel Prognose: Suppleanterne sidder usikkert