Bondam beklager rod i regnskaberne

KRITIK: Der er rod i regnskaberne hos Københavns teknik- og miljøborgmester, Klaus Bondam (R), skriver Deloitte. Bondam beklager.

Med kun tre en halv måned til kommunalvalget er sæsonen for kritiske historier om kommunalpolitikerne for alvor gået ind. Det er nu, deres embedsførelse de seneste år for alvor skal til eksamen.

På forhånd er den radikale borgmester i København, Klaus Bondam ramt, Først var der kritikken af, at han lod Københavns Kommune betale for sin cykeltur til Paris. Nu - og mere alvorligt - kommer en rapport om rod i regnskaberne i hans forvaltning på Københavns Rådhud.

I rapporten hedder det blandt andet, at der i forbindelse med analysen "er afdækket alvorlige problemer i forhold til den daglige økonomiadministration", skriver Berlingske.

"Det er derfor Deloittes vurdering, at der i forhold til 2009 er perioder, hvor den basale økonomiadministration ikke understøttes af en sikker drift", står der i analysen af økonomien i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning.

På sin side beklager Klaus Bondam i en pressemeddelelse:

»Det er meget beklageligt, at økonomistyringen i Teknik- og Miljøforvaltningen har været på et uacceptabelt niveau. Forvaltningen har selv været opmærksom på det, inden Deloittes rapport kom ud, og de har handlet hurtigt og professionelt, da problemerne blev opdaget."

Ritt skærper tilsyn
Revisionsfirmaets skarpe kritik bliver bakket op af overborgmester Ritt Bjerregaard (S).

"Det er stærkt beklageligt, at økonomistyringen i Teknik- og Miljøforvaltningen vurderes som mangelfuld. Vi vil selvfølgelig i Økonomiudvalget følge tættere med i udviklingen i netop den forvaltning", siger Ritt Bjerregaard.

Men Bondam gør opmærksom på, at der er ryddet op, og at nogle af problemerne stammer fra før han kom til i 2006.

»Teknik- og Miljøforvaltningen har været i gang med oprydningen i mere end et år nu og forventer at komme i mål med regnskabet for 2009. Der er et stort oprydningsarbejde i gang, som bliver fulgt tæt både af interne og eksterne revisorer«, siger Klaus Bondam.

Der har været uorden i de økonomiske papirer i flere år i Københavns Teknik- og Milforvaltning.

»Forvaltningen har i arbejdet opdaget økonomiske problemer, der blandt andet stammer helt tilbage fra før min borgmestertid. Vi skal sikre, at dette ikke kan ske igen«, siger Klaus Bondam.

Forrige artikel Gade: Ingen tørklæder i hjemmeværnet Gade: Ingen tørklæder i hjemmeværnet Næste artikel DF afviser konservativ energiplan