Radikal partistrid om kommunebetalt cykeltur

PARTISTRID: Radikal gruppeformand i København kritiserer partiets borgmester for at få kommunen til at betale for cykeltur til Paris. DF inddrager minister.

Formanden for den radikale gruppe på Københavns Rådhus, Manu Sareen, er enig i kritikken af, at teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) har ladet skatteyderne betale for sin velgørenhedscykeltur til Paris.

Også på borgmesterens hjemmeside (brug linket) regner det ned med beskyldninger om »pamperi« og kritik af, at kommunekassen har måttet punge ud med 30.000 kroner for, at borgmesteren og to embedsmænd kunne deltage i cykelturen.

"Set i lyset af de seneste dages begivenheder ville jeg have betalt selv", siger Manu Sareen, der også er statsrevisor og folketingskandidat i København, til ekstrabladet.dk.

Dansk Folkepartis kommunalordfører Hans Kristian Skibby vil have indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) til at tage stilling til sagen.

"Det er ikke en kerneopgave for en kommune at sponsorere idrætsforeninger eller borgmestres engagementer i cykelløb, og det er min opfattelse, at indenrigsministeren nu må se på omfanget heraf," siger Hans Kristian Skibby.

K vil have ombudsmand på banen
Den konservative kandidat til Borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov, har bedt Københavns Kommunes ombudsmand, Borgerrådgiveren, om at se på kommunens tilskud til Klaus Bondam. Jarlov mener på linje med en række kritikere på nettet, at det er et fejltrin af borgmesteren at lade kommunen betale noget, der ligner en ferie.

"Jeg tror ikke, der er mange udenlandske medier, der har skrevet om, at Bondam kørte for Team Rynkeby. Det ligner spild af kommunens penge", siger Rasmus Jarlov.

Klaus Bondam forsvarer på sin personlige hjemmeside turen med, at Team Rynkeby-cykelturen har samlet 800.000 kroner ind til Børnecancerfonden. Samtidig mener han, at han med sin deltagelse i turen har promoveret København som cykelby.

Forrige artikel Venstres gruppe samles på Færøerne Næste artikel Uffe: Island i EU kan bane vej for Norge