DF afviser konservativ energiplan

HUSPRISER: DF afviser K-forslag om lavere energiforbrug i danske huse af frygt for, at tvang skal få boligpriserne til at falde yderligere.

De konservative er klar med en omfattende energiplan til efteråret, aom består af 22 punkter. Men knap er planen kommet ud af startblokken, før regeringens trofaste støtteparti Dansk Folkeparti skyder den ned.

"Det er en katastrofal timing," siger gruppemand Kristian Thulesen Dahl (DF) til TV 2 News om planen, der skal lukke sprækkerne i de danske boliger.

Thulesen Dahl synes, det er en dårlig idé at give boligejerne ekstraomkostninger i disse krisetider.

Vil sende boligpriserne yderligere ned
"Vores bekymring er, at man på et tidspunkt hvor huspriserne er raslet ned, som følge af den internationale krise, så kommer med en pakke, der fordyrer tingene for husejerne én gang til. Det vil betyde, at den begyndende vending vi ser på boligmarkedet, hvor priser boligpriserne kan få et nøk opad igen, risikerer at blive saga blot med det her udspil," siger gruppeformanden.

Vil se godt ud internationalt
Kristian Thulesen Dahl mener ikke, at boligejerne renoverer deres huse med mindre det er nødvendigt. Derfor vil man opleve at få pålagt en ekstra regning, når man så beslutter sig for at renovere.

"Det handler om at regeringen vil stå så godt som muligt i forhold til klimatopmødet i december," siger Kristian Thulesen Dahl, der i øvrigt fylder 40 år i morgen.

Energiforbrug reduceres med 75 pct.
Det var den konservative klima- og energiordfører Per Ørum Jørgensen, der i Berlingske fremsatte det ambitiøse forslag, der består af 22 punkter.

"Det her er noget, der virkelig rykker i forhold til at nedsætte energiforbruget i den danske boligmasse," sagde han til avisen.

Det er samtidig regeringens mål at alle nye bygningers energiforbrug skal være reduceret med mindst 75 pct. i 2020.

Forrige artikel Bondam beklager rod i regnskaberne Næste artikel Tid til dansk forbud mod flaskevand? Tid til dansk forbud mod flaskevand?