Fogh pressede på for ja til tronfølgelov

TRONFØLGELOV: Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen ville bruge skatteyderpenge på at sikre et ja til tronfølgeloven.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) havde til hensigt at bruge kampagnen forud for folkeafstemningen om tronfølgeloven 7. juni i år til at presse på for et ja til lovændringen. 

Ifølge dagbladet Information fremgår det af et brev, den tidligere statsminister sendte til Folketingets formand Thor Pedersen forud for afstemningen. Her skrev Fogh, at kampagnen skulle "sikre, at forslaget får en tilstrækkelig bred opbakning i befolkningen".

Fremgangsmåden kritiseres af bl.a. professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Palle Svensson, som mener, det er imod reglerne at bruge embedsapparatet til kampagnelignende aktiviteter. Han klader det for "manipulation af befolkningen".

Statsministeriet afviser imidlertid kritikken. Brevet til Thor Pedersen var nemlig et forsøg på at stable et samarbejde mellem Statsministeriet og Folketinget på benene om en kampagne - et samarbejde, der imidlertid ikke blev til noget.

Derfor var det kun Statsministeriet, der stod bag den endelige kampagne op til afstemningen, og den blev bestilt som en "objektiv kampagne", siger pressechef i Statsministeriet Søs Marie Serup til Information.

Forrige artikel Jakob Axel skal forklare Løkkes papirrod Næste artikel Tronfølgekampagne overskred budget