Kritikken af Brian Mikkelsen fortsætter

ØKONOMI: Ifølge justitsministeren kendte han kun til budgetoverskridelser i politiet svarende til 10 millioner kroner, men oplysninger fra Justitsministeriet viser noget andet, mener S og R.

Fingeraftryk volder nu Brian Mikkelsen problemer i. Ifølge justitsministeren kendte han kun til budgetoverskridelser i politiet i fire sager svarende til 10 millioner kroner. Én af sagerne er indførelsen af en chip med fingeraftryk i danskernes pas, oplyser han.

Men i et svar til Folketinget fra februar i år oplyste Justitsministeriet, at indførelsen af chips i danskernes pas betød underskud på 25 millioner kroner. Det skriver Politiken.

Chippen i passet skal indeholde både fingeraftryk og ansigtsbillede, men Brian Mikkelsen (K) har kun erkendt at kende til fingeraftrykkene som én af årsagerne til underskuddet i politiet.

Oppositionen undrer sig
Det undrer De Radikales retsordfører Morten Østergaard, som finder det usandsynligt, at politiet kun skulle have informeret om én del af projektet, der førte til budgetoverskridelse.

"Skulle politiet kun have informeret om en lille overskridelse af budgettet i den ene ende af projektet og ikke om en stor overskridelse i den anden. Det lyder ulogisk," siger han.

Og han bakkes op af finansordfører Morten Bødskov (S).

"Jeg tror ikke på, at Rigspolitiet har givet Justitsministeriet så selektive informationer," siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Justitsminister Brian Mikkelsen, der er på ferie.

Forrige artikel Svend Auken opereret for blodansamling Næste artikel Connie Hedegaard: De to grader forpligter Connie Hedegaard: De to grader forpligter