DF kræver fortsat pres mod opholdsdirektiv

UDLÆNDINGE: Dansk Folkeparti forlanger, at regeringen fastholder presset for at få ændret EU's opholdsdirektiv trods svensk modstand.

Dansk Folkeparti lægger nu pres på regeringen for at få den til at fastholde kravet om ændringer i EU's opholdsdirektiv, selv om det svenske EU-formandskab ikke vil genåbne det.

Partiets retsordfører Peter Skaarup siger til dagbladet Politiken, at han forventer, regeringen får gang i en løsning allerede i denne sommer.

"Vi regner med, at det er muligt. Det fortæller regeringen os," siger Peter Skaarup.

Opholdsdirektivet er det juridiske grundlag, EF-domstolen sidste sommer brugte i den såkaldte Metock-dom, der kan rive tæppet væk under de stramme danske familiesammenføringsregler.

Ifølge dommen kan en dansk statsborger således få sin udenlandske ægtefælle familiesammenført, hvis man blot har boet og arbejdet i kort tid i et andet EU-land. Også, selv om ægtefællen ikke har lovligt ophold i EU eller i øvrigt er berettiget til at blive familiesammenført.

Regeringen har aftalt med Dansk Folkeparti, at den vil forsøge at få ændret opholdsdirektivet, men for nylig sagde den svenske migrationsminister Tobias Billström, at han havde "svært ved at se problemet" i direktivet.

Forrige artikel Per Clausen vil sagsøge staten Næste artikel Ellemann vil have flere børn i pleje