DF: Regeringen må tage stilling til hold i skolen

FOLKESKOLEN: Uddannelsesordfører Martin Henriksen (DF) kræver klarhed over regeringens holdning til holddannelse i folkeskolen.

I en artikel i Altinget | Uddannelse går undervisningsminister Bertel Haarder (V) imod regeringens egne udmeldinger og vil ikke øge mulighederne for særlige tilbud i folkeskolen, som statsministeren ellers har talt varmt for, og som Venstre selv har foreslået.

Martin Henriksen (DF) vil derfor nu skriftligt bede om en redegørelse for regeringens samlede holdning:

"Det er langt ude, at først statsministeren, efterfulgt af Venstres folketingsgruppe, melder noget ud, og efterfølgende kommer Bertel Haarder så og melder det modsatte ud," siger Martin Henriksen i en pressemeddelelse og fortsætter:

"I Dansk Folkeparti er holdningen klar: Mere holddannelse er godt for samtlige elever. Jeg er træt af at ingen tør sige, at børn naturligvis er forskellige og har forskellige talenter. Folkeskolen skal være meget bedre til at understøtte elevernes muligheder for at udfolde sig på det niveau, der passer til den enkelte.

Desværre giver Bertel Haarder med sin udmelding venstrefløjen vind i sejlene. Jeg troede, at jeg i skoleforligskredsen sammen med regeringspartierne skulle argumentere imod Socialdemokraternes angst for børns forskelligheder. Nu kan jeg så forstå, at ministeren har kapituleret på forhånd. Det er skuffende," slutter Martin Henriksen.

Forrige artikel Kammeradvokat blåstempler omstridt forsøg Kammeradvokat blåstempler omstridt forsøg Næste artikel Samuelsen afviser lukning af LA