Thulesen: Vi når ikke op på 0,8 pct. offentlig vækst

Kristian Thulesen Dahl på talerstolen under Folketingets åbningsdebat 8. oktober 2015.

DF-formand mener ikke, at det er realistisk, at partiet kan få opfyldt deres mål for den offentlige sektor. Det vil dog ikke gå ud over DF’s kerneprioriteter.

Kristian Thulesen Dahl mener ikke, at DF skal nedprioritere deres mærkesager, der blandt andet indeholder ældrepleje og sundhed. Udmeldingen kommer på trods af, at formanden nu erkender, at de måske ikke kan opnå den ønskede vækst i den offentlige sektor på 0,8 %.

“Er det rigtigt, at vi ikke når op på en vækst på 0,8 % næste år? Ja, det tror jeg er rigtigt. Er det det samme som, at vi ikke kan løfte vores kerneprioriteringer i forbindelse med finanslovsforslaget? Nej, det tror jeg ikke, det er,” lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Nicolai Wammen (S) er imidlertid nysgerrig på, hvad DF så vil acceptere.

“Er man parat til, at acceptere de 0,3 %, som regeringen har lagt frem som ramme?”

Thulesen vil dog på ingen måde opgive kampen på forhånd.

"Det, hr. Wammen spørger om, er, om vi slipper nogle af vores prioriteter på forhånd. Om vi på forhånd opgiver kampen om et bedre sundhedsvæsen, om vi på forhånd opgiver kampen om en bedre ældrepleje, og om vi på forhånd opgiver kampen om et bedre politi. Og der er svaret: nej, det gør vi ikke," svarer DF-formanden. 

Forrige artikel Alternativet i U-vending: Ingen brugerbetaling på lægebesøg Alternativet i U-vending: Ingen brugerbetaling på lægebesøg Næste artikel Samuelsen skamroser regeringen under åbningsdebat Samuelsen skamroser regeringen under åbningsdebat