V udstiller Per Stig i sag om medievilkår

MINISTER UNDERKENDT: Et politisk flertal bestående af S og V banker kulturministeren på plads: Der skal ske omfordeling af mediestøtten inden valget. Per Stig stikker piben ind.

Kulturminister Per Stig Møller (K) er røget ind i et nederlag i et af de få spørgsmål, han kan nå at få indflydelse på inden det forestående folketingsvalg i 2011. Det gælder omfordeling af mediestøtten, som V og S udgør et flertal bag, så man fra politisk hold anerkender opfindelsen af internettet.

Det er storebror i regeringen, Venstre, der sætter ministeren på plads. Per Stig Møller sagde således mandag på en fagfestival for journalister, at han ikke vil anerkende onlinemedier på denne side af et valg ved at give dem mulighed for at søge offentlig støtte som aviser og andre på klassiske tekniske platforme.

"Jeg har ingen kommentarer til ministerens udtalelser, for vi er midt i en proces," siger Venstres Ellen Trane Nørby i dag til Mediawatch.dk.

Men hun fastholder over for netavisen, at Venstres ambitioner for justeringer i mediestøtten er intakte som beskrevet i partiets medieudspil i 2009.

"Venstre ønsker sig på kort sigt mindre justeringer - til eksempel, at Dagbladsnævnet ændrer navn til Medienævnet og kan tildele midler til enkeltstående netbaserede nyhedsmedier. Vi mener også, at omstillingspuljen bør åbnes mere, så den lettere kan uddele midler til digitale omstillingsprojekter."

Minister-kandidat: Vi afventer udspil
Også Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen ønsker en mindre omfordeling inden valget, og udstiller en minister i mindretal med ordene:

"Per Stig Møller må forholde sig til, at der er et bredt politisk flertal for, at fritstående internetmedier også skal omfattes af mediestøtten, og vi afventer kun et udspil fra ministeren, hvor dette indgår," siger Mogens Jensen, der er et godt bud på en ny kulturminister efter næste valg.

Reelt udgør den interne strid mellem de to regeringspartier et lille beløb, men sagen vækker opmærksomhed, fordi den vedrører medieforhold, der af gode grunde har mediernes særlige interesse og alene derfor er sikret bevågenhed.

Stikker piben ind
Den ellers normalt ganske selvbevidste minister stak da også i dag piben ind, da han øjensynlig havde erkendt at være i mindretal i mediesagen.

"Jeg kan derfor naturligvis ikke komme med specifikke udmeldinger om, hvad regeringen vil eller ikke vil på enkelte mediestøtteområder - som for eksempel spørgsmålet om støtte til onlinemedierne," siger han i en opfølgende kommentar til netavisen.

Forrige artikel Haarder og læger afviser kritik fra Etisk Råd Haarder og læger afviser kritik fra Etisk Råd Næste artikel Oppositionen vil regulere dræn Oppositionen vil regulere dræn