Minister skal redegøre for amerikansk militæroprustning på Grønland

REDEGØRELSE: Har USA planer om at militarisere dele af Grønland, hvor de ikke er til stede i dag? Det vil et grønlandsk folketingsmedlem gerne have regeringen til at svare på, efter at USA har vist interesse for Grønlands fremtidige lufthavnsinfrastruktur.

Det amerikanske forsvarsministeriums udmelding mandag om, at man vil se på mulighederne for at investere i Grønlands fremtidige lufthavnsinfrastruktur, afstedkommer nu en række spørgsmål til udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Forsvarsministeriet skriver i en hensigtserklæring underskrevet af viceforsvarsminister John Rood, at man vil se på mulighederne for at investere i lufthavne, der både kan bruges til civil og militær luftfart.

Det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA) er særdeles nysgerrig efter at blive klogere på, om det vil indebære, at det amerikanske forsvar i fremtiden kan komme til at være til stede i grønlandske byer og lufthavne, hvor de ikke er i dag. Og hvad konsekvenserne vil være af sådan en militarisering.

Login