Langt hovedparten af Finanslovens nordatlantiske pulje går til Grønland

Ud af de 30 millioner kroner på næste års finanslov, som er øremærket til initiativer på Færøerne og i Grønland, går knap 26 millioner kroner til grønlandske initiativer. Men det er ikke underligt, mener et færøsk folketingsmedlem.

Der står Grønland på langt de fleste af de initiativer, som er kommet med i den nordatlantiske pulje i næste års finanslov, som 11 af Folketingets 12 partier er blevet enige.

Traditionen tro indeholder finansloven en pulje øremærket til initiativer på Færøerne og i Grønland samt færinger og grønlændere i Danmark.

I 2024 består puljen af 17 initiativer til i alt 30 millioner kroner. Heraf er 11 initiativer til i alt 25,6 millioner grønlandske. De resterende 4,4 millioner går til initiativer, der berører både Færøerne og Grønland. Se listen af initiativer i bunden af artiklen.

Blandt de grønlandske initiativer er seks millioner kroner til etablering af et børnekrisecenter i Nuuk, to millioner kroner til Frelsens Hærs arbejde med hjemløse i Grønland, tre millioner kroner til renovering af en grønlandsk efterskole og en million kroner til retshjælp til grønlændere i Danmark.

{{toplink}}

Login