Her er den nye regerings ambitioner for rigsfællesskabet

Et nyt færøsk fængsel i 2029, lapning af huller i lovgivning, der styres fra Danmark, og en ny rettesnor om, at intet om Færøerne og Grønland skal besluttes uden om Færøerne og Grønland. Det er nogle af punkterne i afsnittet om rigsfællesskabet i regeringsgrundlaget for den nye SVM-regering. Læs det hele her.

Den kommende danske regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne fremlagde onsdag middag sit regeringsgrundlag. Ottende og sidste kapitel handler om hvad SVM-regeringen har af ambitioner for rigsfællesskabet. Læs det her:

Regeringen ønsker at udvikle fællesskabet mellem Færøerne, Grønland og Danmark i respekt for hvert lands selvstændige identitet, kultur og sprog.

Hvor vi anerkender, at vores fælles historie har formet os som individer, som lande og som fællesskab - på godt og ondt. Hvor vi baseret på tillid til hinanden finder fælles løsninger - også når det er svært. Og hvor vi værner om alt det, der giver os et fælles ståsted og ruster os til at møde forandringer og udfordringer i en brydningstid.

Login