34 embedsmænd skal se på dansk finansiering af grønlandske lufthavne

LUFTHAVNE: Arbejdsgruppen, der skal undersøge mulighederne for dansk medfinansiering af Grønlands store lufthavnsprojekter, tæller blandt andet syv departementschefer.

Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, og departementschef Søren Hald Møller fra det grønlandske landsstyre Naalakkersuisut sidder for bordenden i den arbejdsgruppe, som skal udarbejde forslag til, hvordan danske investorer kan få en større rolle i forbindelse med finansieringen af dele af Grønlands store, omdiskuterede lufthavnsprojekter, hvor man planlægger at bruge 3,3 milliarder kroner på at udvide to lufthavne og anlægge en ny lufthavn.

Ikke mindre end 34 embedsmænd fra den danske og grønlandske centraladministration udgør sammen med to repræsentanter for Kalaallit Airports, der skal stå for at anlægge og drive lufthavnene, samt en repræsentant for Vækstfonden og en repræsentant for Danmarks Eksportkredit arbejdsgruppen.

Den danske centraladministration stiller med ikke mindre end 21 medlemmer fra Statsministeriet, Finansministeriet og Erhvervsministeriet med de tre ministeriers departementschefer i spidsen.

Login