Støjberg vader i samråd

OPGØRELSE: Folketingets arbejdsmarkedsudvalg kaldte beskæftigelsesministeren i samråd 109 gange i sidste folketingssamling og er dermed et af de mest samrådslystne udvalg i Folketinget.

Antallet af samråd er højt sammenlignet med de fleste andre udvalg, hvilket beskæftigelsesministeren ofte selv påpeger under samrådene, men arbejdsmarkedsudvalget indtager dog ikke førstepladsen. Både fødevareudvalget og miljøudvalget topper listen med henholdsvis 119 og 124 samråd i sidste samling.

Lange svartider
Beskæftigelsesministeren selv befinder sig dog i bunden af en anden liste, nemlig opgørelsen over besvarelse af spørgsmål til tiden. Ministeren var i sidste folketingsår blevet langsommere til at besvare spørgsmål i den såkaldte "almindelig del", hvilket vil sige spørgsmål, som ikke knytter sig til lovforslag.

Kun 59 procent af spørgsmålene til beskæftigelsesministeren blev sidste år besvaret i rette tid mod 66 procent sidste år. Dermed befinder beskæftigelsesministeren sig blandt den fjerdedel af alle ministre, som er langsomst til at svare.

Login