Støjberg imødekommer kritik

AKTIVERING: Efter kritik fra flere sider har beskæftigelsesministeren sammen med en enig forligskreds valgt at fremrykke evalueringen af sygefraværsaftalen til efteråret.

Sommeren over har der været udbredt kritik af aktiveringsindsatsen. Nu har beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), sammen med en enig forligskreds, besluttet at fremrykke evalueringen af sygefraværsaftalen til efteråret. Ifølge De Radikales arbejdsmarkedsordfører, Morten Østergaard, skal det ses som udtryk for, at har ministeren "lyttet til kritikken og åbnet for forhandling".  

Beslutningen om at fremrykke evalueringen får en varm modtagelse af de øvrige forligspartier bag sygefraværsaftalen, som udover de to regeringspartier består af DF, R og LA. Evalueringen skal danne fundamentet for de videre forhandlinger i forligskredsen til efteråret. 

R: Refusionsmodel virker for stærkt
Morten Østergaard mener, at refusionsmodellen, som indebærer, at kommunerne får et større beløb refunderet fra staten, hvis de aktiverer de ledige, ikke har virket efter hensigten.

Login