Støjberg i modvind i a-kassesag

SAMRÅD: Beskæftigelsesministeren vil ikke give a-kasserne refusion i anden del af efterløns-feriepengesagen. Det skaber forundring hos a-kasserne og oppositionen, da den sidste beskæftigelsesminister frikendte dem i en lignende sag. Inger Støjberg (V) afviser kritikken.

To ens sager og to vidt forskellige afgørelser. Både AK-Samvirke og Socialdemokraterne er dybt forundret over beskæftigelsesminister Inger Støjbergs udmelding i anden del af den såkaldte efterløns-feriepengesag, hvor hun på et samråd i Folketingets finansudvalg tirsdag fastslog, at der ikke vil blive udbetalt kompensation til a-kasserne, fordi de ikke har vejledt efter reglerne. Det kan nu koste AK-Samvirke næsten 200 millioner kroner, som i sidste ende skal betales af organisationens medlemmer.

I en næsten identisk sag, som kørte for et par år siden, fandt den daværende beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen (V), at a-kasserne havde handlet "undskyldeligt", og besluttede derfor, at der skulle udbetales omkring 545 millioner til a-kasserne i refusion, selvom Ankenævnet mente, at de ikke havde vejledt efter reglerne.

Direktør i AK-Samvirke, Verner Sand Kirk, er forundret over beskæftigelsesministerens udmelding. 

Login