Politikere til jobcentre: Hank op

SAMTALER: Politikerere kritiserer jobcentre for at halte bagefter med at få afholdt samtaler med kontant- og starthjælpsmodtagere inden for rette tid. SF foreslår, at a-kasserne skal stå for samtalerne med de forsikrede ledige.

75,3 pct.

Så mange af jobsamtalerne formåede jobcentrene i 2008 at afholde med kontant- og starthjælpsmodtagere inden for maksperioden på tre måneder.

Målet er dog, at jobcentrene afholder 90 pct. af samtalerne inden for tre måneder.

Dermed halter landets jobcentre fortsat bag efter målet, og selv om resultatet er blevet bedre i forhold til sidste år, så er reaktionen fra politikerne på Christiansborg, at kommunernes indsats på området ikke er god nok.

"Det er bestemt ikke godt nok. Det er utroligt vigtigt, at vi kommer i gang med samtalerne så hurtigt som overhovedet muligt. Vi ved, at jo hurtigere der bliver taget hånd om den ledige, desto bedre er chancen for, at han eller hun hurtigt kommer tilbage på arbejdsmarkedet," siger SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, er ikke tilfreds med, at kommunerne ikke når deres mål, og mener, at kommunerne skal kunne håndtere 90 pct.-kravet.

Login