Ny rapport kan vælte arbejdsskademyndighederne, advarer fagbevægelsen

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen risikerer, at Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) de facto bryder sammen, hvis hun gennemfører en ny plan for at nå målet om lavere sagsbehandlingstider i arbejdsskader. Sådan lyder advarslen fra fagbevægelsens repræsentanter i AES' bestyrelse.

Nye forslag skal banke de lange ventetider ned på at få arbejdsskader vurderet, men de kan i stedet ende med at trække tæppet helt væk under de danske arbejdsskademyndigheder.

Sådan lyder et usædvanligt opråb fra fagbevægelsens repræsentanter i bestyrelsen for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), der i kølvandet på efterårets omdiskuterede arbejdsskadelov har sendt en rapport med 16 forslag om lavere sagsbehandlingstider til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

"Det er vores oprigtige bekymring, at forsøget på at reformere sig ud af udfordringerne i arbejdsskadesystemet på sigt vil indebære, at de danske arbejdsskademyndigheder de facto bryder sammen,” lyder det fra en samlet lønmodtagerside i rapporten.

Login