Mindre aktivering vedtaget med bredt flertal

AKTIVERING: Mindre, billigere og mere fleksibel aktivering for unge ledige. Det er konsekvenserne af en lov, som Folketinget har vedtaget med bredt flertal fra alle partier på nær Liberal Alliance.

Tirsdag vedtog et bredt flertal i Folketinget det første af en række lovforslag fra Thorning-regeringen, som betyder, at pendulet nu svinger den anden vej. Flere af de stramme aktiveringsregler, som blev indført af den borgerlige regering, står således for fald i de kommende måneder.

Og det endda med støtte fra de borgerlige partier selv. Kun Liberal Alliance undlod at stemme for og stemte i stedet blankt, da lov nummer L 46 tirsdag blev vedtaget. En lov, der betyder mindre, billigere og mere fleksibel aktivering for de unge ledige under 30 år.

Omstridt regel
Den ophæver en omstridt regel om, at det første aktiveringstilbud til unge ledige skal vare mindst seks måneder. Nu skal den i stedet vare mindst fire uger, som også er kravet for alle andre ledige. I hvert lidt endnu. For et nyt lovforslag vil snart sænke det krav til kun to uger for alle ledige.

Login