Lille gevinst ved at arbejde for ægtepar på kontanthjælp

KONTANTHJÆLP: Regeringen har afskaffet de såkaldte fattigdomssydelser. Det betyder, at et ægtepar på kontanthjælp nu kun får en gevinst på cirka 500 kr. om måneden, hvis den ene tager et arbejde. Det viser nyt notat fra Beskæftigelsesministeriet.

Sølle 500 kr. om måneden er forskellen kun for et ægtepar på kontanthjælp med to børn, uanset om den ene ægtefælle får et job til 20.000 eller 30.000 kr. om måneden. Det viser et nyt notat fra Beskæftigelsesministeriet, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har sendt som svar på et spørgsmål fra Venstres folketingsmedlem Mads Rørvig.

Årsagen til, at der ikke er forskel på, om ægtefællen får et job til 20.000 kr. om måneden eller et til 30.000 kr. om måneden, er, at kontanthjælpen til den anden ægtefælle bliver modregnet, hvis den ene ægtefælle får en større lønseddel.

Det hører dog med til historien, at gevinsten kan blive op til 600 kr. højere om måneden, da regeringen samtidig har indført en to-årig forsøgsordning med en jobpræmie for folk, der har været på kontanthjælp i mere end 47 uger.

Login