Ingen tror på effekten af europæisk id-kort

BEVÆGELIGHED: Der er stor støtte til et europæisk id-kort med oplysninger om tidligere jobs og uddannelse, men de færreste tror på, at kortet vil få stor effekt på bevægeligheden på arbejdsmarkedet.

"Man prøver at gøre det lettere, og det hilser jeg velkommen. Men jeg har svært ved at se, hvordan problemet bliver løst med et id-kort. Problemet er, at det er svært at få anerkendt sin uddannelse i andre lande, ikke at man mangler et fælles dokument til at udveksle oplysninger i," siger Morten Messerschmidt.

Signal uden effekt
Id-kortet skal gøre det lettere og mere sikkert for arbejdsgivere at ansætte udenlandske ansøgere. Kortet giver EU's garanti for, at ansøgeren har de kvalifikationer, han eller hun påstår, og på den måde skal det skabe bedre muligheder for at søge arbejde på tværs af landegræsnerne.

S, SF og V er glade for, at der kommer fokus på området, men vil se effekten, før de tror på den. Christel Schaldemose (S) mener ikke, at kortet er en smutvej til en løsning på problemerne med at få anerkendt uddannelser landene imellem.

Login