I dag minder Esbjergs havnearbejdere os om, hvorfor Elon Musk hader ESG

Tesla scorer dårligere end tobaksgiganter i de såkaldte ESG-vurderinger af ansvarlige investeringer. 3F's varslede arbejdsnedlægning ved leverancer af Elon Musks elbiler i Esbjerg Havn viser, hvordan Tesla kan være en klimaløsning og en politisk paria på samme tid.

Tesla er en darling blandt investorer, men ikke nødvendigvis blandt ansvarlige investorer – forstået som investorer, der bruger ESG som målestok for ansvarlige investeringer.

Det understreger den konflikt, havnearbejderne i Esbjerg nu indleder mod Tesla i sympati med deres svenske kollegaer, der forgæves har forsøgt at tegne overenskomst med bilfabrikanten, der er ejet af verdens rigeste mand, Elon Musk.

{{quote:145085:R}}"Tesla har på den ene side har været med til at skabe et kvantespring for elbiler, og på den anden side Tesla en chef, der er en løs kanon i forhold til organisering af arbejdskraft og mange andre progressive dagsordenener," siger Steen Vallentin, lektor og leder af Sustainability Centre på Copenhagen Business School.

Login