Hvad gør vi, hvis medarbejdere ikke gider vende tilbage fra hjemmearbejdet?

Medarbejdere er afhængige af hinanden, og der er ikke meget sjov ved at komme på kontoret, hvis man er helt alene. Flere organisationer forsøger at balancere mellem retningslinjer og regler, for man kan ikke regne med, at medarbejderne af sig selv vender tilbage til storrumskontoret, skriver Caroline Howard Grøn.

Er hjemmearbejde en god ide? Hvis ja, hvor meget? Det spørgsmål stiller mange ledere sig selv og deres medarbejdere i denne tid.

Spørgsmålet er faktisk ikke så let at svare på, for det handler både om opgaveløsning, social kapital, medarbejdernes behov for autonomi og måske ledernes egne behov.

Kommentaren her skrives i denne tid fra Arizona i USA, hvor jeg er på forskningsophold. Vi er så heldige at befinde os i en stat, hvor temperaturen her i begyndelsen af marts er cirka 25 grader, hvor liggestolen ved poolen lokker i dagtimer (kan jeg se på de naboer, der ligger der med deres laptop på skødet), hvor offentlig transport ikke ligefrem er en nem løsning, og huspriserne gør, at mange lever et liv med lange transporttider.

Login