Her er regeringens lovprogram på beskæftigelsesområdet

LOVKATALOG: Altinget | Arbejdsmarked bringer her en oversigt over regeringens planlagte lovforslag på beskæftigelsesområdet i dette folketingsår. Regeringen forventer et lovforslag om en ny beskæftigelsesindsats til marts.

Noget af det første, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) allerede i denne måned vil fremsætte lovforslag om i Folketinget, er den lempeligere indfasning af dagpengereformen. Det er en udmøntning af aftalen fra foråret med Enhedslisten, hvor regeringen varslede en ny arbejdsmarkedsydelse på kontanthjælpssats, når ledige falder ud af dagpengesystemet.

Til december forventer regeringen at kunne fremsætte lovforslag om en ny sygedagpengemodel. Det store spørgsmålet er dog, om regeringen vil kunne komme igennem med sit ønske om en fjernelse af varighedsbegrænsningen på dagpengene. Det har de borgerlige forligspartier V og K hidtil afvist. Varighedsbegrænsningen bliver heller ikke nævnt direkte i lovprogrammet.

Den stort anlagte reform af beskæftigelsesindsatsen forventes at blive fremsat som lovgivning til marts. Dermed har partierne nogle måneder til at blive enig om en reform, da Carsten Koch-udvalget kommer med sine anbefalinger i slutningen af dette år.

Login