Fusion skaber Danmarks største a-kasse for højtuddannede

KORT NYT: Repræsentantskaberne i Akademikernes A-kasse (AAK) og Ingeniørernes A-kasse (IAK) har i aftes besluttet at fusionere med virkning fra 1. juli 2013. Dermed ser Danmarks største a-kasse for højtuddannede dagens lys.

Den nye a-kasse for højtuddannede vil ved fusionen rumme cirka 175.000 medlemmer på landsplan.

Formålet er fortsat at kunne tilbyde medlemmerne en høj kvalitet til en lav pris, lyder det samstemmende fra bestyrelsesformændene Bolette Mohr Sillassen, IAK, og Hans Christian Kirketerp-Møller, AAK.

"Begge a-kasser kan fremvise medlemsvækst, lave kontingenter og højtuddannede medlemmer, der føler sig godt hjulpet. Så fusionen er ikke af nød. Fusionen handler om at skabe en endnu mere slagkraftig enhed til fordel for medlemmerne," understreger AAK's bestyrelsesformand, Hans Christian Kirketerp-Møller.

Alligevel er der tale om udpræget økonomisk sund fornuft i beslutningen om at blive til én a-kasse.

"Der er tale om at udvise rettidig omhu. Ved at være én stor a-kasse tror vi på, at vi bedre kan fremtidssikre vores organisation til at være på forkant og imødekomme de krav, som vi bliver mødt med. Eksempelvis i form af ændret lovgivning og i forhold til de vilkår, der præger vores medlemmers arbejdsmarked, som også er under konstant forandring," siger IAK's bestyrelsesformand, Bolette Mohr Sillassen.

Login