Folketinget vedtager efterlønsreformen inden jul

EFTERLØN: På Folketingets sidste arbejdsdag inden jul bliver tilbagetrækningsreformen vedtaget med et bredt flertal. Alles øjne vil være rettet mod S og SF, der også vil stemme for, selv om de gik til valg på at frede efterlønnen.

Det gælder også dette års vel mest omstridte politiske tiltag: Tilbagetrækningsreformen, der både forkorter efterlønnen og udskyder folks ret til efterløn og folkepension. De tre lovforslag, som skal udmønte reformen, kommer alle til afstemning på Folketingets sidste arbejdsdag før jul, onsdag den 21. december.

Fokus på S og SF
Her vil tilbagetrækningsreformen blive vedtaget med et bredt flertal. Kun Enhedslisten ventes at stemme imod. Alles øjne vil være rettet mod politikerne fra regeringspartierne S og SF, der skal trykke på ja-knappen, selv om de gik til valg på at frede efterlønnen.

Den politik dumpede vælgerne ved valget på trods af, at efterlønnen har været det helt store tabu i dansk politik siden 1998. Dengang lavede daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) en upopulær reform af efterlønnen trods løfter om det modsatte. Noget som vælgerne efterfølgende straffede ham for.

Login