FOA accepterer kortere dagpengeperiode

INTERVIEW: Den argeste modstander af regeringens dagpengereform, FOA-formanden Dennis Kristensen, erkender nu, at dagpengeperioden ikke bliver fire-årig med en rød regering.

"Det er helt uacceptabelt at opgive det, som oppositionen sagde fra starten af, nemlig at få rullet dagpengeforringelserne baglæns. Så vi skal op over de to år, men jeg ved ikke, hvilket antal år kan skabe kompromiset. Jeg kan godt se, at det bliver svært at nå fire år, men omvendt er to år for lidt," siger han og foreslår en dagpengeperiode på tre år som et muligt kompromis.

Udmeldingen kommer, efter at først Dansk Metal og siden også 3F bøjede sig og accepterede, at regeringens dagpengereform ikke rulles helt tilbage. Dermed er der høvlet endnu en væsentlig knast af uenighederne om den modernisering af dagpengesystemet, som S-SF har lovet fagbevægelsen at diskutere under trepartsforhandlingerne efter et valg.

Klar til kamp
Principielt mener FOA-formanden dog stadig, at dagpengeperioden burde være fire år, fordi al historisk erfaring ifølge ham viser, at det især er medlemmerne hos FOA og 3F, som rammes af vedvarende langtidsarbejdsløshed. Men han har taget bestik af situationen.

Login