Flertal støtter loft over sociale ydelser

MÅLING: Lidt mere end hver anden dansker er tilhænger af at indføre et loft over, hvad man samlet kan få i sociale ydelser. Det viser en ny meningsmåling, der giver medvind til Venstres offensiv for et "moderne kontanthjælpsloft". Velfærdsforsker forudser dog, at danskernes holdning vil ændre sig, hvis der kommer et konkret forslag på bordet.

Et flertal af danskerne er klar til at sætte et loft over de sociale ydelser, den enkelte kan modtage fra det offentlige. Det viser en ny meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget.

Her erklærer 54 procent af de adspurgte sig som tilhængere af et loft over, hvad man samlet kan få af sociale ydelser såsom kontanthjælp, boligsikring, børnepenge. 25 procent er modstandere af ideen, mens 20 procent svarer ”ved ikke.”

Målingen kommer oven på flere uges kampagne fra partiet Venstre, der med avisannoncer og reklamer på togstationer har krævet et loft over de sociale ydelser. Det har de gjort med henvisning til, at en gruppe af familier i Danmark modtager op til 454.215 kroner i offentlige ydelser om året. En kampagne, der har fået skarp kritik af rød blok.

Login