Fælles front mod Hjorts jobindsats-lov

KRITIK: Lønmodtagere og arbejdsgivere kalder Hjorts lovforslag om enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem for utilstrækkeligt. Venstre slår igen og opfordrer parterne til at deltage konstruktivt.

Regeringens lovforslag, der skal bane vejen for et enstrenget kommunalt beskæftigelsessystem, er på en lang række punkter utilstrækkeligt.

Sådan lyder den hårde kritik i et fælles høringssvar som LO, SALA (landbrugets arbejdsgivere), AC, Ledernes Hovedorganisation, FTF og Dansk Arbejdsgiverforening har sendt til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Generelt er organisationerne ikke vilde med at gøre jobindsatsen kommunal, da de ikke kan se nogen berettiget begrundelse derfor. Men når regeringen har besluttet, at det skal ske, mener de regeringen med lovforslaget har bevæget sig væk fra udgangspunktet i den politiske aftale om at gøre jobindsatsen kommunal.

FTF: Refusion skal også måles efter regional indsats
FTF's formand Bente Sorgenfrey er specielt skeptisk ved, om lovforslaget vil styrke den tværgående beskæftigelsesindsats kommunerne imellem.

"Vi har været meget skeptiske ved, at beskæftigelsesindsatsen skal kommunaliseres, fordi vi frygter, at kommunerne vil have meget svært ved at kigge ud over kommunegrænsen, når det kommer til at aktivere de ledige," siger Bente Sorgenfrey.

Login