Eksperter: For lidt udbetalt er også en fejl

FEJLUDBETALING: Regeringen har netop tilsluttet sig anbefalingerne i en ny rapport om begrænsning af fejlagtigt udbetalte sociale ydelser. Men man bør ikke kun se på dem, der får for meget, men også dem, der får for lidt udbetalt, påpeger eksperter. (OPDATERET)

Sådan lød budskabet fra social-, børne- og integrationsminister Anette Vilhelmsen (SF) i en pressemeddelser, da hun mandag offentliggjorde en ny rapport fra konsulentvirksomheden Deloitte om fejludbetalinger og socialt snyd, hvis anbefalinger regeringen har valgt at tilslutte sig.

Rapporten er udarbejdet for Digitaliseringsstyrelsen og peger på en række initiativer, der bør arbejdes videre med for at minimere udbetaling af sociale ydelser til borgere, der ikke er berettiget til at modtage dem.

Ifølge Deloitte kan staten og kommunerne gennem systematisk digital kontrol spare op mod 1,5 milliarder kroner om året på områder som pension, boligsikring, sygedagpenge og fripladser i dagsinstitutioner ved stoppe udbetalingen af uberettigede ydelser.

Login