DF: Landbruget skal finde nummeret til jobcentrene

INTERVIEW: Dansk Folkeparti vil presse på for at sikre flere danske arbejdspladser i fødevareerhvervet, hvis de får mere medindflydelse efter et valg, siger landbrugs- og fødevareordfører René Christensen.

Skifter farven på regeringen til blå efter et valg, betyder det samtidigt en ny vækstpolitik for fødevareerhvervet, bebuder Venstre. Dansk Folkeparti bidrager gerne til styrket vækst, men det bliver ikke uden modkrav til hvervet.

“Vi er også optagede af, at eksporten stiger og erhvervet får nogle muligheder for at udvikle sig, men så siger vi bare til fødevareklyngen, at I også skal være med til at bære den del af ansvaret, der hedder et velfungerende arbejdsmarked i Danmark,” siger fødevare- og landbrugsordfører René Christensen.

Han finder det problematisk, at særligt landbruget i dag har så mange udenlandske ansatte. Ifølge en publikation fra organisationen DI var cirka hver fjerde ansatte inden for landbrug og gartneri i 2013 udenlandske statsborgere, mens det gælder knap hver femte inden for slagteri- og fiskeindustrien.

Login