Det mener aktørerne om skattereformen

DOKUMENTATION: Der er stor tilfredshed med, at regeringen vil sænke skatten på arbejde. Men de forskellige interesseorganisationer kan også finde tidsler i regeringens forslag til en skattereform. Se aktørernes dom her.

Dansk Industri
"Helt overordnet er det rigtigt at give danskerne større lyst til at arbejde mere. Det gøres i udspillet ved at sænke skatten på arbejde og ved at justere overførselsindkomsterne. Men vi savner yderligere reelle skridt til at sænke det samlede skattetryk. Den ambition må vi have ind i de kommende forhandlinger," siger Karsten Dybvad, adm. direktør i DI.

Samtidig er DI stærkt betænkelig ved regeringens forslag om at ophæve skattestoppet, så punktafgifterne begynder at stige fra 2014.

"Vi har ikke brug for flere skatter, der yderligere styrker grænsehandelen. Og mange danske fødevarevirksomheder oplever i disse år nye fedtskatter og sukkerafgifter, som deres udenlandske konkurrenter ikke har. Det gør kun konkurrencesituationen endnu værre at regulere punktafgifterne yderligere op," siger Karsten Dybvad.

Login