Denne uge på Arbejdsmarked (45)

DET SKER: Beskæftigelsesministeren deltager i finanslovsforhandlinger og kaldes i samråd om dagpengesystemet.

Ministeren
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) deltager i uge 45 i 1. behandling af finansloven.

Derudover holder ministeren fredag d. 11. november møde med EU-kommisæren for indre anliggender, Cecilia Malmström.

Samme fredag besøger hun Kristeligt Studenter Settlement. Foreningen, som laver socialt arbejde, afholder 100 års jubilæum. Her vil hun holde et oplæg, der sætter fokus på udsatte grupper og ledige.

Folketinget
Tirsdag d. 8. november er der høringsfrist på forslaget om at ændre loven om arbejdsløshedsforsikring. Det sker i forbindelse med tilbagetrækningsreformen, herunder forhøjelsen af efterlønsalderen og tilbagebetalingen af efterlønsbidrag.

Samme tirsdag er der desuden høringsfrist på lovforslaget om en mere aktiv og enklere beskæftigelsesindsats.

Onsdag d. 9. november afholdes det fjerde møde i Beskæftigelsesudvalget. På dagsorden er orientering om de interparlamentariske møder under EU-formandskab. Desuden drøfter udvalget en eventuel afholdelse af interparlamentarisk møde sammen med Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

Under samme møde kaldes beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i åbent samråd om dagpengesystemet. Beskæftigelsesudvalget beder ministeren om at redegøre for, hvorfor der nu vil falde 7.000-12.000 personer ud af dagpengesystemet årligt som følge af dagpengereformen. Derudover beder udvalget ministeren om at bekræfte, at vurderingen var på 2.000-4.000 personer, da reformen blev vedtaget. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Ulla Tørnæs (V).

Andre arrangementer
7.-9. november afholder Københavns Kommune, i samarbejde med COK, lederuge for kommunens ledere i DGI-byen. Formålet med lederugen er at give ledere fra alle forvaltninger mulighed for at få nye perspektiver på deres ledelse. 12 forskellige workshops vil inspirere, udfordre og provokere lederne med det nyeste inden for moderne offentlig ledelse. (link)

Torsdag d. 10. november afholder Center For Arbejdsliv og Læring temadag under overskriften "Hvordan kan vi blive bedre til at imødekomme udfordringerne i det moderne arbejdsliv og skabe en bedre arbejdslivskvalitet?". Temadagen er ved Anders Raastrup Kristensen, CBS, og varer fra kl. 10 - 16. (link)

Login