Denne uge på Arbejdsmarked (11)

DET SKER: Beskæftigelsesudvalget modtager forskellige deputationer, og uden for Christiansborg er der forskellige arbejdsmarkedsrelaterede aktiviteter.

Folketinget
Beskæftigelsesudvalget mødes onsdag 14. marts kl. 10.00. Dagsordenen er kun foreløbig. Udvalget modtager her forskellige deputationer. For det første modtages AOF, Daghøjskoleforeningen, Folkehøjskolernes Forening og Dansk Folkeoplysnings Samråd vedrørende gruppen af ledige, som ikke umiddelbart er uddannelses- eller arbejdsmarkedsparate. Dernæst Dansk Fibromyalgi-Forening og Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere vedrørende reform af ordningen om fleksjob og førtidspension. 

Dernæst drøftes fire lovforslag. Indtil videre siger dagsordenen, at der kun eventuelt afgives betænkning. De fire lovforslag er L 85, der angår ændring af frister for anmeldelse af sygefravær samt anmodning om sygedagpenge m.v. for bedre at udnytte den digitale indberetningsløsning (SDPI-løsningen). Dernæst er det L 90 om adgang til at øge antallet af suppleanter i Arbejdsretten, L 91 om midlertidig forlængelse af dagpengeperioden m.v. samt L 92 om ændring af prisloftet på 6 ugers selvvalgt uddannelse. 

Andre arrangementer
Mandag 12. marts inviterer den økonomisk og politisk uafhængige virksomhed Samuelsen til oplæg om, hvordan man styrer beskæftigelsen. Her holder Beskæftigelsesministeriets departementschef Bo Smith oplæg. 

Login