Barselsdirektiv får seks måneder at leve i

DØDSLISTE: EU-Kommissionen vil trække sit barselsdirektiv, hvis ikke EU-lovgiverne bliver enige inden for seks måneder om forslaget, der har været undervejs i seks år. Fagbevægelsen er skuffet, men arbejdsgiverne ånder lettet op.

BRUXELLES: Nedtællingen er begyndt for EU’s omstridte barselsdirektiv, der har ligget på forhandlingsbordet i Bruxelles i seks år.

Direktivet, der skal udvide retten til barsel og gøre det nemmere for kvinder at komme tilbage på arbejdsmarked efter endt graviditet, er med på den såkaldte dødsliste, som EU-Kommissionen præsenterede tirsdag. Den skal rydde op i eksisterende forslag, som enten er forældede eller så fastkørte i forhandlingsprocessen, at der ikke er udsigt til, at de kan blive til noget.

”Vi er klar til at gøre en sidste indsats for at få forslaget vedtaget, men hvis der ikke er fremskridt inden for seks måneder, så vil vi opgive det og fremsætte et nyt forslag for at få brudt det institutionelle dødvande,” siger Frans Timmermans, første-næstformand i EU-Kommissionen.

Login