Arbejdsløse kritiserer hård tone i den offentlige debat

LEDIGHED: Er tonen i debatten om arbejdsløse for hård? Det mener de arbejdsløse i hvert fald selv. Ifølge en ny meningsmåling oplever seks ud af 10 arbejdsløse, at den offentlige debat om arbejdsløse er for hård i tonen.

Men ifølge de arbejdsløse selv er tonen i denne debat blevet for hård. Det viser en ny meningsmåling, som SSI Research har lavet for den lille LO a-kasse, Min A-kasse. Her mener 62 procent af de adspurgte, at tonen i debatten om arbejdsløse er for hård. Samtidig viser målingen, at 74 procent oplever fordomme om arbejdsløshed.

Det er skræmmende tal, lyder det fra Min A-kasse.

"Den offentlige debat om arbejdsløse er blevet voldsomt skærpet i kriseårene. Mange mennesker uden arbejde oplever, at de bliver gjort til krisens syndebukke. Oveni møder mange fordommen om, at arbejdsløse ikke rigtigt gider at arbejde. Det er voldsomt demotiverende dagligt at kæmpe for at få et job samtidig med, at man i aviser og tv kan høre, at ens ledighed er selvforskyldt," siger kommunikationschef i Min A-kasse, Simon Bauer, i en pressemeddelelse.

Login