AE-rådet kritiserer finansieringsmodel

JOBCENTERREFORM: AE-rådet kritiserer Beskæftigelsesministeriet for ikke at lave fremskrivninger for ledigheden i kommunerne. Hvis det er muligt for os, så er det også muligt for dem, siger analytiker.

Kommunernes økonomiske kompensation i forbindelse med jobcenterreformen har vist sig at være meget forskellig fra kommune til kommune. Fordelingsnøglen, der er valgt, gør, at nogle kommuner overkompenseres, mens andre kommuner underkompenseres.

Oppositionen har slået til lyd for, at kommunerne skulle kompenseres fuldt ud ved at kigge på den enkelte kommunes økonomi, og på den måde fastsætte, hvad kompensationen skal være.

Den løsning har regeringen afvist med begrundelsen, at det ikke er muligt at lave fremskrivninger på den måde, da man ikke ved, hvordan ledigheden vil fordele sig mellem kommunerne. Regeringen mener, det vil være utopi at forestille sig, at ledigheden vil ramme de selv samme kommuner, som sidste gang blev ramt, da ledigheden steg tilbage i 2004. Derfor vil Beskæftigelsesministeriet ikke lave de fremskrivninger fordelt på enkelte kommuner.

Den forklaring mener senioranalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Jes Vilhelmsen, er langt ude. AE-rådet har nemlig selv udarbejdet aktuelle ledighedstal fordelt på samtige landets 98 kommuner.

Login